Kalcijum za pse Cal De Phos

600,00 рсд950,00 рсд

Kalcijum za pse u obliku tableta Cal De Phos je visokokvalitetan kalcijumski preparat koji čine kalcijum, fosfor i magnezijum. Oni uz pomoć vitamina D3, koji povećava nivo kalcijuma u krvi, deluju zajedno u organizmu u cilju pravilnog rasta i formiranja strukture skeletnog sistema.

Pakovanje: 30 tableta i 60 tableta

Očisti
Šifra proizvoda: 12057 Kategorije: ,

Kalcijum za pse – Cal De Phos

Da li znate da je kalcijum za pse OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse gigantskih i srednjih rasa uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Oni u tom dobu nemaju izgrađen onaj deo kostiju koji će kasnije imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma. Zbog toga im je svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih rasa pasa.

Kalcijum za pse protiv krivljenja nogu

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma za pse na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju, i same potrebe za dodatnim kalcijumom su veće.

Važno o kalcijumu za pse – optimalan odnos svih elemenata

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Deficit ili suficit jedne od ovih komponenti mogu kod štenadi i mladih pasa da dovedu do problema u razvoju skeleta. Zbog toga je Cal De Phos idealno izbalansiran kalcijumski preparat. On sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata.

Kalcijum za pse tablete – pakovanje

Dolazi u dva različita pakovanja: od 30 i 60 tableta, u zavisnosti da li se daje malim, srednjim ili gigantskim rasama. Razlika je u veličini tablete i količini kalcijuma u jednoj tableti.

Iako se kalcijum za pse preporučuje svim rasama pasa postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi. Za njih preporučujemo upotrebu Artrofleksa, prirodnog glukozamina za jačanje zglobova.

Pakovanje

30 tableta – 1 tbl. na 15 kg, 60 tableta – 1 tbl. na 5 kg

Način upotrebe i napomene

Način upotrebe: Za pakovanje od 30 tableta 1 tableta na 15 kg telesne težine jednom dnevno, za pakovanje od 60 tableta 2 tablete na 10 kg telesne težine jednom dnevno.

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u period posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka jer resorbcija prevelike količine kalcijum se taloži u kostima, gde može uzrokovati razlicite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti, kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavicnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

Sastav

SASTAV100 g1 tbl. 750 mg (pakovanje od 60 tableta)1 tbl. 2200 mg (pakovanje od 30 tableta)
Ca18000 mg135 mg400 mg
P6000 mg45 mg132 mg
Mg5600 mg42 mg123 mg
Vitamin D3100.000 i.j.750 i.j.2200 i.j.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kalcijum za pse Cal De Phos”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *