Cal De Phos – Kalcijum za pse – GOLD SERIA

1.320,00 рсд2.390,00 рсд

Vvisokokvalitetan kalcijumski preparat za pse Cal De Phos GOLD povećava nivo kalcijuma u krvi, omogućava pravilan rast pasa i formiranje strukture skeletnog sistema.

Ovo je jedini preparat na našem tržištu koji u svom sastavu, pored fosfora, magnezijuma i vitamina D3, sadrži HELATNI KALCIJUM. Preparat sadrži navedene komponente u optimalnom, potrebnom obliku i pruža maksimalnu učinkovitost.

Pakovanje: 60 tableta, 90 tableta

Očisti
Šifra proizvoda: 12546 Kategorije: ,

Kalcijum za pse Cal De Phos

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma, pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju, mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Ovo je jedini preparat na našem tržištu koji u svom sastavu, pored fosfora, magnezijuma i vitamina D3, sadrži HELATNI KALCIJUM. Preparat sadrži navedene komponente u optimalnom, potrebnom obliku i pruža maksimalnu učinkovitost.

Helatni oblik = višestruko efikasnija apsorpcija i bolja iskoristivost

ŠTA TO KONKRETNO ZNAČI?

  • Bolja apsorpcija i veća biodostupnost
  • Onemogućava formiranje nerastvornog kompleksa
  • Ne reaguje sa ostalim mikroelementima
  • Ne smanjuje količinu želudačne kiseline
  • Olakšava metabolizam
  • Sa manjim količinama postiže bolje rezultate

Iako se Cal De Phos preporučuje svim rasama pasa, postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal De Phos idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata.

Pakovanje

60 tableta – 1 tbl. na 10 kg, 90 tableta – 1 tbl. na 15 kg

Način upotrebe i napomene

Način upotrebe:

Pakovanje od 60 tableta – 1 tableta na 10 kg telesne težine, jednom dnevno.

Pakovanje od 90 tableta – 1 tableta na 15 kg telesne težine, jednom dnevno.

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u periodu posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka, jer se resorbcija prevelike količine kalcijuma taloži u kostima i može uzrokovati različite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavičnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

Sastav

SASTAV100 g1 tbl. 1300 mg (pakovanje od 60 tableta)1 tbl. 2000 mg (pakovanje od 90 tableta)
Ca14.3 g200 mg300 mg
P6.1 g74 mg110 mg
Mg5 g65 mg100 mg
Vitamin D3100.000 i.j.1.300 i.j.2.000 i.j.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Cal De Phos – Kalcijum za pse – GOLD SERIA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *