Glukozamin za pse – Artroflex

1.200,00 рсд

Služi za obnavljanje mekih tkiva, hrskavica i zglobova.

Glukozamin za pse ARTROFLEX STRONG se koristi za: ublažavanje znakova upale i bolova pri akutnim i hroničnim poremećajima mišićno – koštanog sistema  psa, suzbijanje bolova i protivupalno (antiinflamatorno) kod postoperativnih edema.

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

Šifra proizvoda: 12055 Kategorije: ,

Glukozamin za pse i artritis

Degenerativni procesi, kao artroza ili displazija, najčešći su uzroci funkcionalnih premećaja u kretanju pasa. Oni započinju oštećenjem hrskavice u zglobu, čija je uloga ublažavanje trenja meðu kostima.

Važnu ulogu u tome ima i sinovijalna tečnost koja osim toga osigurava i pravilnu razmenu hranjivih materija za normalnu funkciju hrskavice. Hrskavica je tkivo čiji je glavni prirodni sastojak glukozamin. Kako pas stari brže će trošiti glukozamin nego što ga može proizvesti i zato je suplementacija neophodna.

U slučaju artroze, funkcija hrskavice u zglobu psa je narušena i kosti se bolno dodiruju. Iritirani periost reaguje upalom (artritis) i kasnijom deformacijom. Tako je funkcija zgloba progresivno i teško narušena, a za vašeg psa veoma bolna pojava.

Glukozamin za pse – Delovanje

Prava doza glukozamina za pse će pomoći psu koji ima problema prilikom stajanja, šetanja ili uspinjanja uz stepenice. Simptomi različitih tegoba, kao što su pseći osteoartritis, displazija kuka i artritis, mogu se značajno ublažiti s pravom dozom glukozamina za pse, koji uklanja umor i osnažuje zglobove. Dodatak prehrani kao što je glukozamin za pse povećava prisutnost prirodnog glukozamina koji je prisutan u sinovijalnoj tečnosti i hrskavici psa. Nakon asorpcije iz digestivnog trakta, glukozamin dolazi do zglobova i pomaže u stvaranju veznog tkiva i u sprječavanju upala.

ARTROFLEX ULTRA STRONG (1 tbl – 750mg) je proizvod koji nudimo i u jačoj dozi ARTROFLEX ULTRA STRONG GOLD (1 tbl -2000mg).

Način upotrebe i napomene

Način upotrebe: 1 tbl. Na 10 kg TM jednom dnevno

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.

Sastav

SASTAV100 g1 tableta (750 mg)
Glukozamin sulfat50 g375 mg
Hondroitin10 g75 mg
MSM5 g37,5 mg
Hijaluronska kiselina1,5 g11,25
Magnezijum stearat3 g22,5 mg
Ostalo30,5 g228,75 mg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Glukozamin za pse – Artroflex”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *