Taurin za mačke

1.080,00 рсд

Taurin za mačke je preparat, tj. esencijalna aminokiselina koju mačke moraju unositi kako bi im se osiguralo optimalno zdravlje.

Pakovanje: 100ml

Šifra proizvoda: 12082 Kategorije: ,

Taurin za mačke

Taurin je esencijalna aminokiselina koju mačke moraju unositi u cilju optimalnog zdravlja.

Dok psi i ljudi mogu sintetisati taurin iz drugih prekursora aminokiselina, mačke ne poseduju odgovarajuće enzime kako bi učinile isto.

Iz tog razloga, mačke pronalaze taurin u hrani životinjskog porekla: u ribi, govedini i piletini, u količini oko 35mg/kg svežeg mesa.

Nedostatak taurina u ishrani mačaka može dovesti do različitih zdravstvenih poremećaja, kao što su propadanje zuba, problemi sa srcem, gubitak dlake, degeneracija retine koja može dovesti do potpunog gubitka vida.

Taurin za mačke je dodatak ishrane koji će vašoj maci pomoći da bude zdrava čak i ako ne jede sveže meso. Ukoliko je mačka izložene nekoj traumi ili ima smanjen apetit potrebno je dodati taurin za mačke kao samostalni suplement ili kao kompleks s drugim vitaminima i aminokiselinama.

Uloga taurina

Taurin učestvuje u mnogim procesima metabolizma, ali najznačajniju ulogu ima u metabolizmu žučnih soli, samim tim u procesu varenja, zatim u funkcionisanju oka, srčanog mišića, kao i u procesu reprodukcije. Naročito je značajno da mačke koje su na režimu smanjenja telesne težine ili imaju neki zdravstveni problem imaju kontrolisan, dovoljan unos taurina.

Način upotrebe i napomene

Doziranje: 1 ml. na 10 kg, svaki dan

Sastav

SASTAV1 ml = 300 mg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Taurin za mačke”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *